REGRET#2 – I wish I’d had the courage to live the life true to myself and not what others expected of me

Dinsdag 20 november 2018

Oef, deze kwam binnen toen ik hem voor het eerst las en nu eigenlijk ook nog. Het heeft moed nodig om écht het leven te lijden wat ik het liefste wil. Wat maakt het nou zo lastig om dat te doen?

Voor mij heeft het o.a. te maken met verbinding. Het is een basis behoefte om me te verbinden met anderen. Op het moment dat ik iets (nieuws) ga doen, waar anderen mogelijk iets van vinden, dan kan het voelen alsof ik me verwijder van diegene. Dat ik uit verbinding ga en dat voelt doorgaans niet fijn. Daaronder zit dan een angst voor eenzaamheid.

Aan de andere kant, als ik me dan verbind met iemand door me aan te passen, in hoeverre is dat dan een échte verbinding? Én is het ook niet zo dat anderen ook echt niet zoveel bezig zijn met mij als dat ik soms denk?

Ik geloof daarom dat ik vooral mezelf saboteer om te doen wat ik het liefste wil. Het speelt vooral af binnen in mezelf en in relatie tot anderen. Ik projecteer en spiegel dingen op anderen. Wat overigens voorkomen normaal is en wat iedereen doet 

Het zijn patronen van vroeger… overlevingsmechanismes, die ik dan kan onderzoeken.
En zo kom ik stap voor stap dichterbij en doe ik steeds en steeds meer wat ik het liefste doe 

Wil jij dit ook eens onderzoeken hoe dit bij jou zit en wat jij kan doen om het leven te leven dat jij het liefste wil? Je bent van  welkom, check

https://www.jixcoaching.nl/buitencoaching/