Jikke Broxterman

We krijgen allemaal de nodige uitdagingen in ons leven en gebeuren er dingen waar we geen invloed op (lijken) te hebben. Ik geloof dat je wel invloed hebt op hoe je met deze dingen om gaat. In mijn eigen leven heb ik zo ontzettend veel gehad aan persoonlijke ontwikkeling en leer ik mezelf (nog steeds) beter kennen. Deze gebeurtenissen waren/zijn pittig en tegelijkertijd hebben ze me al hele belangrijke dingen gebracht. Ik geloof dan ook dat dingen niet voor niets gebeuren of op je pad komen. Wij mensen zijn enorm veerkrachtige wezens en hebben veel in ons mars.

Lichaam en ziekte

In 2018 kreeg ik een nieuwe uitdaging op mijn pad, namelijk een plotselinge opname in het ziekenhuis en de diagnose darmkanker. Nu realiseer ik me pas hoe belangrijk mijn persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen jaren is geweest. Het heeft mij in ieder geval enorm geholpen om overeind te blijven en de juiste keuzes te maken. Hoewel ik niet op deze ziekte zat te wachten, heeft me nu al bijzondere ervaringen gebracht en ben ik zelf ook enorm gegroeid. De tools en oefeningen die ik me de afgelopen jaren eigen heb gemaakt, zijn heel goed toe te passen zijn in coachings bij ziekte. Ik realiseer me ook hoe belangrijk het is dat je iemand hebt, die oordeelloos kan luisteren en ook begrijpt wat je mee maakt. Dit maakt ook dat ik mijn coaching nu uitgebreid heb voor mensen die met ziektes zoals kanker te maken krijgen.

Buiten zijn

Een aantal jaar geleden kwam ikzelf in aanraking met buitencoaching en sindsdien kan ik me niet meer voorstellen om dit binnen te doen. Gek genoeg, vergeet ik nog wel eens wat buiten zijn met me doet. Het buiten zijn is voor mij zo natuurlijk en vanzelfsprekend, dat ik het soms niet eens door heb hoe fijn ik het eigenlijk vind.  Ik vermoed dat ik daar niet de enige in ben. We maken te weinig tijd of beseffen ons te weinig hoe belangrijk het eigenlijk is. De keuze om buiten te coachen is dan ook vooral een kado aan mezelf en aan de mensen met wie ik een tijdje mag mee wandelen.

Samenwerking Light Your Life en 365 Dagen Succesvol

Sinds 2017 werk ik samen met LightYourLife en sinds dit jaar ook als senior coach bij het TopTraject. Het TopTraject is een officieel verdiepingsprogramma op het jaarprogramma van 365 Dagen Succesvol. Het is de missie van 365 Dagen Succesvol om Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken. Zij hebben  een heel mooi en praktisch toepasbare methodiek ontwikkeld die ook echt gericht is op manifestatie. Een methodiek waar ik zelf nu al 3 jaar dankbaar gebruik van maak. In het TopTraject ondersteun ik de deelnemers in het verder toepassen van deze methodiek.

 

Contact

T: +31-6-16359562
E: jikke@jixcoaching.nl
W: https://wa.me/31616359562

Methodieken

Systemisch Werk
365 Dagen Succesvol
Shinrin Yoku
NLP
Voice Dialogue
Positieve Psychologie
The Work
Brené Brown
Tony Robbins

Opleidingen

Systemisch werk in de Natuur
Light Your Life

Coach Intensive Practitioner Level
Nonons (Nobco en EMCC geaccrediteerd)

NLP Wandelcoaching
Helpende Hand Coaching

Training Levend Water Ritueel Coach
Light Your Life

Jaarprogramma
365 Dagen Succesvol