Iets met suiker ๐Ÿ™„

Donderdag 14 maart 2019

Terwijl ik in een kamer met hele fijne bankenย ๐Ÿ˜„ย op een PET-scan zit te wachten, komt er een gesprek met een arts van vorig jaar terug.

“Naast de chemo, wat kan ik doen om mijn herstel te bespoedigen? Beweging, voeding, suiker weglaten..?” , vraag ik. Een retorische vraag eigenlijk. Het antwoord verbaasde mij daarom ook. Deze arts was namelijk totaal niet overtuigd dat suiker van invloed was, althans dat was volgens hem nooit echt bewezen… Beweging vond ie wel een goed idee. Niet zo retorisch dus, althans voor mij welย ๐Ÿ˜Š.

Ik had me toen al ingelezen over de werking van een PET-scan. Je krijgt vooraf glucose gemixt met radioactieve vloeistof. Glucose omdat de kankercellen daar op reageren. Het is voeding en daarom lichten ze op tijdens de scan. Ze verbruiken ook veel meer dan gezonde cellen. Ik heb het over glucose, de stof die je lichaam maakt van suiker. Hoe kan die man dit dan beweren?

Ik ben het ‘gevecht’ met de arts niet aangegaan. Ik had wel wat beters te doenย ๐Ÿ˜‰ย Mijn vraag was eigenlijk ook een test om te kijken of hij enigszins open stond voor alternatieve behandelingen. Ik ben niet lang bij deze arts gebleven om meerdere redenen.

Ik wed niet op 1 paard. Ik ben een onderzoeker. Ik heb ontzettend veel kennis al opgedaan de afgelopen jaren. Tijd om die kennis ook daadwerkelijk toe te passen. Het geeft me een gevoel van regie, dat ik ook zelf iets kan doen. Ik lees me in, zodat ik snap waarom dingen goed zijn en hoe ze werken. Dat is helpend voor mij.

En ondertussen lees ik verder in het boek “Radical Remission’ย ๐Ÿ˜